logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

 

ED 2018 1

Дискусия на тема „Българското председателство на Европейския съюз – приоритети и предизвикателства“

29.05.2018 1На 29. 05. 2018 г. Екипът на Европейски информационен център «Европа Директно» Бургас проведе дискусия със студенти от III курс, специалност „Маркетинг“ от Университет „проф. д-р Асен Златаров“ Бургас. Темата бе посветена на настоящото Председателство на съвета на ЕС, което България води от началото на годината. На вниманието на младите хора бе представена информация за проведените до момента срещи, взетите решения, отзвука сред другите държави членки и не на последно място значението им в дългосрочен план. Още след първото изложение на ръководителя на Центъра г-н Дренчев започнаха въпросите и мненията от страна на студентите.

Като представители на най-активната част на обществото те открито изразяваха своите съмнения, позитивни нагласи и вижданията си за перспективите за развитие по въпроси свързани с Председателството. Един от въпросите вълнуваше най-силно младите хора – какво ще се промени за нас, когато съседните страни станат пълноправни членове на ЕС. Разширяването на Съюза ще увеличи ли възможностите за по-добро сътрудничество в областта на образованието и науката и ще се отрази ли на икономиката на страната ни и в частност на Бургаски регион. Естествено, не останаха незасегнати и въпросите за това как излизането на Великобритания ще се отрази върху бюджета на ЕС, има ли скрити опасности и негативи от приемането ни в еврозоната и дали ще почувстваме съществена разлика след приемането на страната ни в Шенген. Взаимодействието между институциите на ЕС и тяхната специфична роля в изпълнението на политиките по въпроси свързани с нашето ежедневие, пътуване, обучение и кариера също бе тема на дискусията. От голямо значение за младите хора бе да разберат, че и по-малките държави в Съюза не само имат право на глас, но и могат да оказват реално влияние върху политиките на Съюза и да участват в определянето на дневния ред в съответствие със своите приоритети.

29.05.2018 2

29.05.2018 3

29.05.2018 4

29.05.2018 5

29.05.2018 8

29.05.2018 6

29.05.2018 7

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1