logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

 

ED 2018 1

Възможностите , които предоставя Плана на Европейската Комисия за растеж, инвестиции и заетост

27102017 1На 27. 10. 2017 година Екипа на ЕИЦ „Европа Директно“ Бургас проведе Информационен семинар на тема „Възможностите , които предоставя Плана на Европейската Комисия за растеж, инвестиции и заетост за предоставяне на изгодно кредитиране за малките и средни предприятия“.
На поканата за семинара се отзоваха представители на реалния бизнес от региона, собственици и управители на малки и средни предприятия, които искат да разширят своя бизнес чрез специални финансови инструменти и програми за кредитиране на тяхната дейност, при изискването на по-ниски обезпечения, използвайки гаранциите от страна на ЕИБ и ЕФСИ предоставени на съответните търговски банки в страната.


Целта на семинара бе не само да се повиши степента на информираност на целевите групи относно гореспоменатите възможности, но и огласяване ролята на Европейския съюз и неговите институции при създаването и прилагането на тези инструменти.
Да представят своите програми за преференциално кредитиране на МСП бяха поканени представители на кредитни институции. Възникналите след това въпроси бяха свързани с естеството на одобрените до сега проекти и конкретните преференции от които бизнеса може да се възползва в различните програми . Кой вид начинание може да бъде кредитирано и каква е административната тежест при усвояването на средствата и отчитането на постигнатите резултати.
Важен извод в края на мероприятието бе, че гаранциите които предоставят европейските институции по така наречения „План Юнкер“ дава възможност на банките да бъдат по-гъвкави и да кредитират широк диапазон от инвестиционни идеи предоставяйки по този начин възможност на местния бизнес да увеличи производителността си и да гарантира нови работни места.

27102017 2

27102017 3

27102017 4

27102017 5

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1