logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

 

ED 2018 1

 

 

Energy 2020 23

Среща с представители на бизнеса, здравеопазването и образованието от град Карнобат

На 29.05.2013 г. се проведе среща на представители на Бургаската търговско-промишлена палата с представители на бизнеса, здравеопазването и образованието от град Карнобат. Официален гост на мероприятието бе Кметът на града Георги Димитров, а любезен домакин - представителят на БсТПП за общината Станчо Станков. Основна цел на срещата беше представяне на услугите и дейностите на БсТПП, както и новооткрития информационен център Европа Директно.

Председателят Цанко Иванов изрази задоволството си от срещата с ръководителите от една община, която запази промишлеността си и поддържа динамичен стопански живот. Той изрази надежда, че с разкриването на представителства на Палатата в Карнобат и Средец и с активната подкрепа в лицето на представителя г-н Станков, организациите в Карнобат и БсТПП ще сближат. Председателят представи на присъстващите разнообразието от услуги в областта на оценката на недвижими имоти, издаване на сертификати за произход и форс мажор, стоков контрол, от които биха могли да се ползват управляваните от тях дружества. Той изтъкна, че БТПП е единствената организация в България, която съдейства за регистрация по GS1 – системата за кодиране, особено подходяща за внедряване от производителите на потребителски стоки и Бургаската палата има готовност да организира обучения, съобразени с потребностите на заинтересованите предприятия.

Радко Дренчев представи ръководения от него информационен център Европа Директно – Бургас, един от 15-те в страната и 500-те в Европа, предназначен да подпомага фирмите и гражданите в запознаването им с институциите и процесите на вземане на решения в ЕС, правата ни като потребители и туристи, възможностите за обучение и финансиране на проекти, решаването на спорове, др. Той изтъкна, че целевите аудитории на центъра далеч надхвърлят обичайните бизнес партньори на Палатата и обхващат университетите, средните и основните училища, детските градини. Всеки може да се обръща към центъра за информация, да получава безплатно печатни издания на различни теми, свързани с ЕС, да задава въпроси на място в двата офиса на Палатата на ул. „Л.Каравелов” 12Б и бул.”Демокрация” 117, по телефон и по електронна поща. Служителите на центъра отговарят веднага на често срещаните въпроси, или насочват по-специфичните запитвания за отговор от правилната институция на Съюза.

В Община Карнобат работят няколко едри предприятия, които осигуряват достатъчно заетост за жителите. Кметът Димитров е загрижен единствено за устройването на работа на около 1000 ниско квалифицирани лица, докато в общината се „внасят” същия брой работници от съседни общини за по-високо квалифицирани длъжности. Той изрази надежда, че скоро в Карнобат ще се реализират инвестиционни проекти, които да предложат и по-ниско квалифицирана заетост. Господин Димитров прояви искрен интерес към възможностите на центъра Европа Директно и любезно предостави място в Общината за излагане на печатните издания, така че да са по-близо и на разположение на гражданите на Карнобат. Срещата приключи с покана към всички да посетят Палатата и Центъра в Бургас за повече информация и обсъждане на възможности за сътрудничество.

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1