logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

 

ED 2018 1

 

 

Energy 2020 23

Бизнеса през погледа на бургаските дами

В навечерието на международния ден на жените 8-ми март в Бургаската търговско-промишлена палата се проведе поредната среща на Клуба на жените за представяне на новооткрития информационен център „Европа директно” и провеждане на дискусия на тема „Изходът от икономическата криза през погледа на бургаските бизнес дами”.

Председателят на Палатата инж.Цанко Иванов приветства участничките с добре дошли и представи официалния гост на събитието доц.Севдалина Турманова, зам.областен управител на Област Бургас и Ръководител на координационния център на БАН за Бургаска област. Тя изрази задоволството си от поканата да участва в срещата и поздрави дамите по случай празника.

Главният секретар на Палатата г-жа Боряна Желева представи спечеления от БсТПП проект за приемна структура на ИЦЕД, един от 500-те в 27-те страни членки на ЕС, който ще работи през следващите 5 години. Ползватели на услугите на Центъра могат да бъдат всички граждани, студенти и фирми от областта. Центърът ще предоставя обща информация за ЕС, свързана с пребиваване, законодателство, работа, квалификация, продукти, др.

Председателката на Черноморски институт и бивш евро-депутат доц.Маруся Любчева поздрави екипа на БсТПП за спечеления проект за и го определи като полезен ход за всички млади хора, предвид на дейността на двата университета в града и многото професионални училища.

В хода на дискусията дамите ръководителки на различни бизнес и нестопански организации се обединиха около становището, че е необходимо държавата да провежда протекционистка политика към родните производители и че членството ни в ЕС не е пречка за това, както не е пречка за Германия и Франция например. Това ще допринесе за създаване на благоприятна среда за развитието на малкия и средния бизнес - гръбнакът на икономиката, а само работещата икономика може да възроди доброто здравеопазване и образование в България. Дали проблемите на родната икономика се коренят само в държавната политика или и в собствената ни народопсихология се оказа спорен въпрос, може би достатъчно обширен за да послужи за централна тема на следваща дискусия на клуба.

След като благодари на дамите за участието Председателят на Палатата ги покани на малка почерпка по случай празника.

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1