logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

 

ED 2018 1

 

 

Energy 2020 23

Oткриване на информационната мрежа на ЕС ЕВРОПА ДИРЕКТНО

От 27.02. до 01.03.2013 г. в София се проведе официалното откриване за България на информационната мрежа на Европейския съюз ЕВРОПА ДИРЕКТНО. От тази година Бургаската търговско промишлена палата е приемна структура на един от центровете на тази мрежа.

Eвропейската информационна мрежа Europe Direct Network е с повече от 500 центъра разположени на територията на 27-те страни членки на ЕС. Идейният замисъл за създаването и е в съответствие с целите заложени в Информационната и комуникационна стратегия на ЕС, насочена към „по-добро възприемане на Европейския съюз, на неговите институции и техните правомощия чрез задълбочаване на познаването и разбирането за тяхната мисия и структура чрез установяване на диалог с гражданите".

Тези центрове са връзката между Европейския съюз и неговите граждани на местно ниво. Функцията на мрежата е да предоставя информация и съвети относно политиките на ЕС, активно да стимулира местните и регионални дебати за ЕС, да позволява на европейските институции да разпространяват локална и регионална информация и да дава на обществото възможност за обратна връзка с институциите на ЕС.

ИЦЕД е част от мрежа, която покрива целия Европейски съюз. Тази мрежа е изградена от Генерална дирекция "Комуникация" на Европейската комисия, и пряко ръководи общите дейности на всички подобни центрове в страните членки на ЕС, в съответствие с Информационната и комуникационна политика на Европейския съюз. В България, мрежата на Европа Директно информационни центрове се ръководи от Представителството на Европейската комисия в България. Всички подобни центрове са настанени в така наречени "приемни структури", които носят пряката отговорност за ефективното и активното им съществуване. Бургаската търговско – промишлена палата е една от тези "приемни структури", където се открива подобен център, чиито обхват на действие се простира над цялата Бургаска област. Тя включва общо 13 общини, и е третата по големина в България.

Официалното откриване на Информационният център „Европа дирекно – Бургас” към БсТПП ще се състои на 24.04.2013 г.

За повече информация: http://www.bschamber.com/europe-direct

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1