logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

Дейности на Европа Директно Бургас

Национални дни на кариерата - Работа в институциите на ЕС, Бургас, 02. 04. 2018

02042018 karieriBSU 1Търсите нови вълнуващи възможности за работа в динамична и бързо развиваща се международна среда? Или желаете да натрупате опит в европейските институции? Отговори на тези въпроси може да намерите на щанда на Европейската Комисия във фоайето на Бургаския свободен университет днес от 10,00 до 16,00 часа. Нашите усмихнати и приветливи джуниъри от Младежки екип Европа ще ви ориентират как да участвате в конкурсите към ЕПСО службата , къде и как да се регистрирате, да за подадете своята кандидатура или да откриете повече информация за различните позиции в агенциите и другите органи на ЕС.

Прочети още...

Европейски възможности за младите хора

30.03.2018 1По инициатива на Екипа на Центъра Европа Директно Бургас и доц. Дончо Керемидчиев – преподавател в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Бургас група студенти посетиха на 30. 03. 2018 година офиса Центъра. Младите хора имаха възможност да научат повече за възможностите за кариерно развитие в страните от ЕС, за програмите за студентски обмен и как да продължат обучението си в образователни институции в Европа. По време на дискусията бяха засегнати въпроси за данъчното облагане в различните страни, особеностите при признаване на квалификации и за службите на ЕК, които могат да им помогнат при търсенето на работа и възможности за обучение.

Прочети още...

Консултации на бъдещи студенти

22.02.2018 1Бъдещи студентки със своята преподавателка от Английската гимназия в Бургас поискаха подробна информация от ЕИЦ Европа Директно Бургас къде е най-перспективното място в Европа за продължаване на образованието и кои специалности намират най-широко приложение на пазара на труда. Момичетата искаха да направят своя информиран избор за бъдещото си развитие и реализация. И двете бяха на мнение , че ако имат достатъчно добри перспективи ще учат и ще работят в България.

Прочети още...

Среща с млади посланици на Европейския парламент

14.03.2018 1На 14. 03. 2018 г. Екипа на Центъра Европа Директно Бургас се срещна с група ученици от горните класове на СУ „Христо Ботев“ гр. Карнобат. Училището е едно от 30-те в България, които са включени в Програмата за училища посланици на Европейския парламент през учебната 2017/2018 година. Инициативата се стреми да разясни на младежите в горния курс на обучение техните права като европейски граждани, да ги запознае с работата на техните представители в ЕП, както и да им покаже как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз.

Прочети още...

При най-младите европейци

19.01.2018 1Членовете на Екипа на Европа Директно Бургас гостуваха на малчуганите от 1-вите класове на ОУ „Любен Каравелов“ Бургас в техният „Час на класният ръководител“, където темата беше „Аз съм европеец“. Посредством интересни разкази и случки те запознаха децата с това какво представлява Европейския съюз, кои страни членуват и защо е хубаво да сме част от европейското семейство. Любознателните първокласници се надпреварваха да споделят кой в коя страна е бил, разпознаваха знамената на страните и дори казваха на различни езици как е „добър ден“, „здравей“ и „благодаря“.

Прочети още...

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1